Lite ansiktsløft

Det er alltid noe mer som skulle vært gjort på gården – helst for lenge siden. Slike ting er for eksempel små malingsjobber her og der. På sensommeren tok vi oss endelig tid til en, nei to, av disse småjobbene, nemlig maling av vindskier og døromramming på nyfjøset og et sårt tiltrengt vedlikehold av den gamle døra til sommerstua.

Vi vil unngå å bruke moderne plastmaling som tetter treverket og ønsket fortsatt å bruke linoljemaling, men det skulle vise seg vanskeligere enn før å skaffe til veie malingen. Verken på Tynset eller Alvdal klarte vi å oppdrive den rette typen linoljemaling, men heldigvis – på Bygger’n på Os, drøyt førti kilometer nordover, kunne de hjelpe oss og vi fikk kjøpt en treliters boks av riktig kvalitet. Vi er klar over at det finnes flere nettbutikker som selger riktig god linoljemaling, men vi ønsker å handle lokalt når det er mulig. Dette både av hensyn til klima og arbeidsplasser – og egen økonomi – da nettbutikkene er atskillig dyrere enn de lokale. Fargen, lys engelsk rød, er den samme som vi tidligere har brukt på døra og panelet på fronten av stabburet og på garasjeporter. Det var den fargen som tilsvarte best den opprinnelige på stabburet, og vi ser at det nok også er den som er brukt på døra til sommerstua. Du kan se et innlegg om da stabburet ble flyttet her: https://storeggen.blog/2017/06/07/stabbursloft/

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Fjellregionen, Oppussingsarbeid og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s