Utplassering

Denne uka har vi hatt en elev fra Storsteigen videregående skole i Alvdal sammen med oss her på gården. Thea går linjen Naturbruk og elevene derfra skal ha utplassering noen uker i løpet av skoleåret for å se ulike former for drift. Vi var så heldige at hun valgte å spørre oss om å få ha sin utplassering på Storeggen.

Denne første uka hun har vært hos oss har hun deltatt i det daglige stellet med fóring og skraping to ganger daglig. I tillegg har hun jobbet med klipping av dyra og vært med og gitt dem vitaminbolus. En dag var hun med da veterinær Olav sjekket drektigheten på kuene. Hun fikk også se at veterinæren avhornet ei ku som hadde et «viltvoksende» horn som vokste inn mot tinningen. Videre har Thea vært med å klargjøre for dyr som skulle hentes av dyrebil tidlig morgenen etter. Hun har også deltatt i diverse forefallende arbeid, noe det alltid er behov for på gården.

Vi takker Thea for trivelig selskap og god hjelp i fjøset og håper hun har hatt utbytte av uka på Storeggen. Vi ser frem til neste utplasseringsuke litt senere i høst.

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Drift, Dyra våre, Fjellregionen og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s