Fjøsjobb

Bonden er bortreist noen dager, og da er ansvaret for gården mitt. I dag tok jeg fri fra min vanlige jobb, og koste meg i det nydelige vinterværet. På sånne dager er det helt ok å være vikar for bonden, men til vanlig får han styre med gårdsdrifta uten innblanding nå for tida.

Jeg tok med meg bordercollien vår, Bjørk, til hjelp. Jeg liker best at de store limousindyra er på behørig avstand når jeg holder på å jobbe, og da er Bjørk god å ha til både å drive dem ut av fjøs eller rundbuehall, og å holde vakt så de ikke plutselig står der igjen. Bonden har skrytt fælt av henne i det siste, men jeg har ikke helt trodd at hun har blitt så voldsomt flink. Der tok jeg feil, for hun lystret alle kommandoer og gjorde alt riktig i dag! Bjørk er snart tre år. Kanskje er det fordi hun har blitt ordentlig voksen og ikke lenger har ungdommens innfall, sånn som før. I alle fall var hun til god hjelp og veldig flink i dag.

Etter at jobben var unnagjort fikk Bjørk en tur rundt på gården sammen med de to andre hundene, Ella, flatcoated retriever, og elghunden Birka. Mens Bjørk da løper mange ganger så langt som selve turen er, tusler Ella kloss i hælene på meg, mens Birka graver hodet dypt ned i snøen i håp om å finne en snømus eller andre spennende saker.

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Dyra på gården og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Fjøsjobb

  1. Siv sier:

    Det er Marianne gårdskjerring sin det!
    Tenk at du ble det, og så til gangs. Det er herlig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s