Søndagsskitur

Det gjelder å ta vinteren i bruk, pleier jeg å si. Mye snø, kulde og mørke kan gjøre årstida vi er inne i til en prøvelse å komme gjennom, og det er ikke uvanlig å høre sukk og stønn og klagesang over hvor lang og fryktelig vinteren er. Jeg må vel innrømme at jeg selv også kan uttrykke meg i slike vendinger. Særlig når gradene kryper ned på tjue –  trettitallet. Alt blir stivt, bilene får startvansker, vannrør (særlig til kyras drikkekar) fryser og alt er iskaldt og tungt. Noen slike dager har vi allerede hatt denne vinteren også, men heldigvis har det ikke vart så lenge om gangen og vi har rukket å tine opp igjen det som har frosset før neste kulderunde. Men om vinteren er lang er den også fantastisk vakker, særlig på de kaldeste dagene. I helga har det imidlertid vært helt fine temperaturer. Når det har vært en dag eller flere nede på tjuetallet, føles det faktisk mildt og godt når det er ti. Det er ikke løgn, det er sant! I dag har vi brukt vinteren til å gå en skitur. Vi har utallige muligheter for lange, korte, lette eller krevende turer, og de aller fleste steder i vakre omgivelser som skaper gode følelser. Man kan i hvert fall ikke være sur på en slik tur! I dag dro vi til Åsan der det er flott (ski)turterreng som går gjennom sjarmerende setergrender. Det var ikke mange vi møtte på turen vår i dag, men løypene var prima og gradestokken holdt seg på behagelige sju, åtte minusgrader. Her kan du se hvor fint det var:

 

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv, Fjellregionen og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s