Nok en sommer er forbi – velkommen til høsten!

Det er september – og definitivt høst. Som vanlig har sommeren gått alt for fort, men de senere åra har jeg lært meg til å sette mer pris på høsten. Og ja, den er i alle fall vakker, i all sin forgjengelige fargeprakt.

Det er også tid for innhøsting. Enten man plukker inn det man måtte ha av spiselige ting i hagen, og/eller går i skog og mark og finner bær, sopp eller jakter rype, storfugl, reinsdyr eller etter hvert, elg. Mens orkaner raser og flom eller tørke og skogbranner herjer i andre deler av verden, er vi her i innlandsnorge, i hvert fall enn så lenge forskånet for slike ekstreme utslag av klimaendringene. Bjørkemåleren, en liten åme som spiser løv og så blir til det som likner små hvite sommerfugler, er det vi plages mest av i så måte. Bjørkeskogen har vært ganske svart over store områder. Vi kan komme til å oppleve at skogen dør hvis åmen fortsetter å myldre i så store mengder som den har gjort de to siste sesongene. Det er naturligvis ikke hyggelig å tenke på.

Andre ting som hører med til høsten, i hvert fall hvert fjerde år og som vi tenker mye på akkurat i dag, er at det er stortingsvalg i morgen. Og huttetu, så ulidelig spennende som det er i år! Vi hører at flere enn vanlig har forhåndsstemt. Vi er ikke blant dem, så vi skal gå til urnene og gjøre vår borgerplikt i morgen. Godt valg, alle sammen!

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Fjellregionen og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s