Sommer kommer – igjen!

Våren er kort her i Nord-Østerdalen. Det er som om vinteren og snøen aldri vil gi slipp, og tviholder på nattefrost og tæle til langt uti mai. I år har vi hatt en lang snøvinter, det meldes om rekord på sju måneders oppkjørte skiløyper i høydene rundt bygda! Men når snøen kom og la seg så tidlig, har den vært som et teppe over marka, og tælen har ikke blitt så dyp som den ellers ofte er. Plutselig en dag er det over med vinteren. Det er varmt i lufta, ikke bare i solveggen og løv og gress nærmest spruter frem. Vi frydes over alt som livner til, både av planter og dyr. Vi blir liksom så ekstra glade. Og mens syriner, hegg og liknende lengre sør på Østlandet antakelig har avblomstret, kan vi fortsatt glede oss til duften fra disse.

Nå har vi luftet og ordnet i stand sommerstua slik at den skal være klar for de første sommergjestene som kommer til helgen. Sommeren er ekstra lunefull her hos oss så sol og utendørs varme kan vi ikke love, men vi håper mange vil ta turen i løpet av sommeren og at de vil trives i den gamle østerdalsstua som nok har sine 300 år bak seg! Velkommen!

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Sommer kommer – igjen!

  1. Essan Andreen sier:

    Å vilka fina bilder 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s