Kuslepp

Kuslepp på Storeggen betyr ikke å slippe kyra ut av fjøset om våren, slik det er mange andre steder der kyra er innendørs hele vinteren gjennom. Våre kyr går jo ut og inn av fjøset hele vinteren, som de selv vil. Men det er et begrenset område de har til disposisjon, og fóret de spiser kommer for det meste fra rundballer. Dermed er de svært så ivrige etter å få komme ut i det grønne graset. Større plass og deilig saftig, friskt gras å gumle i seg! I dag var tida kommet. De siste dagers varme har satt skikkelig fart i grasveksten, og bonden har jobbet hardt med å få gjerdet inn området, slik at både de store mordyra og kalvene holder seg der de skal være. Begeistringen var stor da de slapp ut gjennom grinda og ut på jordet, her er noen glimt fra begivenheten:

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Dyra våre og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s