Det gode liv

En sommer er over, sang Kirsti Sparbo tradisjonelt som siste innslag på Reiseradioen i dag. Passende nok er det en regnvåt helg som fører tankene til høst og mørkere tider. I morgen er det arbeidsdag igjen etter et par nydelige ferieuker. Sommeren har i det hele tatt bydd på mye godt, med mange gode stunder med familie og gode venner, selv om sykdom i nær familie også har lagt en skygge over sommeren. I tillegg ble vår gode Birka, elghunden, syk og måtte hasteopereres. Det gikk heldigvis bra med henne, men hun kan ikke lenger få valper.

Det aller beste har naturligvis vært det store, lille underet som ble født i slutten av mai – det lille barnebarnet vårt – som vi så lykkeligvis har fått tilbringe tid sammen med nesten daglig siden hun kom til. Det er forresten ganske stor konkurranse om å være søtest her for tida; Killingene Amelia, Hedy og Anton, som jeg har vist frem før, kom i midten av mai og var da helt nyfødte. De holder fortsatt stand som veldig søte og artige små krabater. Så, i slutten av mai, da sommeren gjorde sitt inntog med sol og varme dag etter dag, kom jo veslejenta, som ingen av de firbente kan konkurrere med. Nå i ferien har vi blitt ytterligere beriket med to bedårende kattunger, Oliane og Schøtler. Sistnevnte er her i påvente av å flytte sammen med den lille nye familien til eldstedatter når de har klargjort kårboligen for å flytte til gården sin. Foreløpig pusses det opp der, så kattungen får være her med søsteren sin, enn så lenge.

Ikke nok med dette. Sønnen vår har flyttet inn i kaffekvernhuset her på Storeggen. Tynset ungdomsskole blir hans arbeidsplass i månedene fremover, i tillegg til gården. Han har med seg vesle viltre Vilja! Hun er en fire måneder gammel Breton fuglehund, og har allerede sjarmert oss alle. Til og med de to «gamle» hundene, Bjørk og Birka, ser ut til å sette pris på nykomlingen.

Nå er vi klare for hverdager og etter hvert høst, men fortsatt er det bare midt i august og vi håper på flere fine dager fremover, selv om sommeren definitivt er på hell. Bildene under gir noen glimt fra årets Storeggensommer 2021. Fortsatt god sensommer til alle blogglesere!

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv, Dyra på gården og merket med , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s