Sju slag

DSC_0021

Neida, jeg er ikke aldeles tidsforvirret – og tenker ikke på sju kakeslag til jul. I dag er det sommersolverv, og på lørdag feires midtsommeraften, mer kjent som Sankthansaften. De som fortsatt ikke har funnet seg en livsledsager kan plukke sju blomsterslag og legge under hodeputen sankthansnatten, så vil man drømme om sin tilkommende.

Selv har jeg vært godt gift i over tretti år, så for meg blir det blomster i vase. Vel så anvendelig, ikke sant?

DSC_0382

I dag kl 12.07 snudde sola og i kveld står den høyt over Fåsten og forsvinner ikke før langt utpå kvelden. Men så blir det altså stadig kortere dager igjen, før det hele snur på nytt ved vintersolverv, like før jul. Først skal vi imidlertid nyte sommeren med forhåpentligvis mange varme, og fortsatt lyse kvelder.

Etter de uvanlig varme ukene vi har lagt bak oss nå, er førsteslåtten allerede ferdig. Som regel skjer det først i begynnelsen av juli. Resultatet ser slett ikke verst ut, jeg har talt flere rundballer enn vanlig, så vinteren ser lovende ut med tanke på matforsyningen for kyra. DSC_0012

Forresten har vi fått ny okse i dag. Foreløpig uten navn. Nå blir det hans ansvar at det til våren igjen blir mange nye små kalver.

 

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Dyra våre, Fjellregionen og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Sju slag

  1. Tannstein sier:

    Nå var det på tide å se hvordan livet går på Storeggen. Mette og jeg begynte å bli engstelige på hvordan det vil gå med vinterforet, siden det antydes krisestemning i media, desto hyggeligere å lese at førsteslåtten ble utmerket. Ellers har jeg akkurat vært på hyttetaket og luket bort enhver antydning til geiterams, så skal det bli saft vha din oppskrift, må jeg nok klatre opp på et annet hyttetak ved anledning. ,,

    • storeggen sier:

      Så hyggelig at dere følger med oss😊Krisestemningen i media er nok dessverre ikke overdrevet, vi har bare vært heldige – i første omgang. Mange har det mye verre enn oss. Men kyra våre må holde seg her hjemme på innmarka da alt av bekker og myrhull har tørket ut på setra. Vi får se hvordan det går utover sensommeren. Nå er det i hvert fall meldt regn til helgen! 😁

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s