Kuslepp

DSC_0385

Kyra våre går ute (hvis de vil) året rundt. Men de har naturligvis ikke tilgang til friskt gress utenom sommersesongen. Når gresset har vokst stort nok til at det kan beites på, slippes kyrne utenfor innhegningen der de går i vinterstid. Det er alltid morsomt å betrakte de svære dyrene der de løper utover, hopper og spretter i yr glede. For ikke å snakke om kalvene! De er riktignok ganske tilbakeholdne i starten, og følger ikke mødrene sine utenfor kjent grunn før de er lokket, rautet og ropt på mange ganger. Men når de først tør våge seg ut i det grønne, er det ikke måte på sprell.

De store kuene løper frem og tilbake og forsøker å få med ungene sine, og endelig tør de bli med, som du kan se på denne lille filmen fra årets kuslepp i forrige uke. Nå skal de få lov til å beite ned innmarka her rundt gården, før de skal på ferie på Moanlangsætra, en mils vei herfra, oppe mot fjellet.

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Dyra våre, Fjellregionen og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s