Mai farvel

Det er ikke lett å henge med og ha oversikt til en hver tid. Ikke i verden og ikke her hjemme. Her på bloggen er det greiest at jeg konsentrerer meg om det nære. I går så jeg noen hadde lagt ut bilder fra samme dag her på Tynset for tre år siden. da var det nysnø! I år er det nærmere tretti varmegrader og vi klarer knapt å forestille oss vinter og snø lenger. Det sies at dette er den varmeste mai måned som noen sinne er målt på Østlandet. Jeg oppdaget til min forskrekkelse at heggen var avblomstret og flere av markblomstene sto i fullt flor uten at jeg hadde fulgt med på prosessen. I dag måtte jeg ta meg en liten blomsterrunde og plassere rundt på bordene ute. Rabarbraen har også vokst seg kjempestor og nå gjelder det å bruke den før den blir for trevlete.

Så håper vi at det blir en fin sommer også, og ikke, som noen mener, at finværet snart må være brukt opp for i år. Jeg satser heller på at det har satt seg skikkelig fast og holder til langt uti august. Eller, litt sommerregn må gjerne komme innimellom. Særlig vil nok bonden sette pris på det. Forøvrig kom vår siste av årets kalver til verden i dag, og alt ser ut til å stå bra til med både mor Engelin og den lille oksekalven hennes. I morgen tar vi farvel med mai, og lurer på hvor den egentlig ble av.

 

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s