Tid for sommerfest igjen

Vi har et lite jubileum i sommer. Det er nå fem år siden vi flyttet inn og overtok som eiere og drivere av den gamle slektsgården som hadde vært ute av familien i over femti år. I fem år har vi altså ryddet, revet, pusset opp og restaurert og til og med bygget noe nytt på gården vår. Vi har arrangert sommerfest to ganger før. Første gang hadde vi bare bodd på Storeggen i ett år, og bare så vidt startet rehabilitering av gården. Neste gang var to år etter. Da var det kommet mye mer på plass, og i år var det igjen tid for å invitere mange av våre støttespillere og «heiagjeng» til fest. Noen av de mest utholdende og ivrige hjelperne våre kom flere dager i forveien og det ble snekret langbord og  -benker, en scene ble satt opp, lokalet ble festpyntet, mat ble laget, kaker bakt og til slutt ble alt som trengtes av utstyr båret frem og satt på plass. Noen fikk i oppdrag å plukke blomster for å sette den siste spissen på festlokalet, mens andre rigget opp et telt utenfor for å skjerme mot regn eller vind. Og noen fikk i oppdrag å lage aktivitetsløype og quiz.

Det er ikke til å komme fra at det er et sjansespill å arrangere utefest i Norge generelt og i Nord-Østerdal spesielt. I år hadde vi imidlertid gardert oss med tak over hodet, festen skulle foregå inne i den nyoppsatte garasjen/verkstedet. Gjestene var som vanlig anbefalt å ta med varmt tøy, og i tillegg til å grille mat, skulle vi ha diverse aktiviteter og underholdning av de yngre deltakerne. Den siste uka før festen sjekket vi nok værutsiktene flere ganger daglig, og det vekslet hele tiden fra nærmest total katastrofe (10 grader og styrtregn) til ganske greit oppholdsvær og kanskje til og med litt sol. Da dagen opprant trodde vi nesten ikke at det kunne være sant! Sola strålte, og plussgradene økte utover dagen. Gjestene strømmet til og strålte omkapp med sola. Mer positive og blide festdeltakere skal du lete lenge etter! Godt over seksti personer ble vi, og gjestene var i alle aldre, fra den yngste på fire måneder, til den eldste på åttisju!

Vi er så heldige å ha en habil musikant blant våre nærmeste støttespillere, og han hadde som vanlig ordnet med allsanger og et lite underholdningsprogram der alle barna som hadde lyst kunne få være med å synge. De fleste av de små lot seg lokke opp på scenen, og sjarmerte alle med sin opptreden. En av gjestene er en dyktig felespiller, og sammen med ham og «kompet» lot også gårdens døtre seg overtale til å spille Sven Nyhus sin vakre vals, «Bergrosa», noe som avstedkom dans for undertegnede.

For oss var det en stor glede å se så mange mennesker som lot til å kose seg på gården vår. Vi synes Storeggen er en flott ramme rundt et sånt arrangementet, og festen ble en fin markering av våre første fem år som tynsetinger. Et så stort arrangement klarer vi ikke på egen hånd. Tusen takk til alle som bidro, både med praktisk hjelp og støtte, planlegging og gjennomføring. Og ikke minst, takk til alle de fantastiske gjestene som gjorde kvelden så strålende for oss! Her er noen glimt fra kvelden:

DSC_0438

Forberedelsene er i full gang

DSC_0440

Stabbursklokka har kimt og vertskapet ønsker velkommen på stabburstrappa. I bakgrunnen ser vi den nye «festgarasjen»

DSC_0473

Grillmat for store og små, kjøttetende og veggiser

DSC_0483

Barna synger, og sjarmerer

DSC_0497

Praten går og folk ser ut til å kose seg

DSC_0509

Etter en dramatisk scene med sjørøvere og scenerøyk er det skumle tilstander i garasjen

DSC_0519

På tide å røre på seg. Her skal det settes hale på kua – selvfølgelig med bind for øynene

DSC_0532

Entusiastiske deltakere i potet- (eller var det rødbete-)løp med balansering

DSC_0540

Full fart til neste post!

DSC_0525

Hesteskoen skal kastes og helst treffe pinnen

DSC_0536

Og støvelkast

DSC_0517

Her gjelder det å treffe boksene. Noen har visst truffet alle

DSC_0549

Felespill! Jentene flankeres av Trond H og Trond R, mens jentenes fettere, Atle og Ståle, komper i bakgrunnen

DSC_0561

Nina og Veslemøy instruerer og viser sammen med barna, mens husbandet spiller «Kamelen Klara». Alle må med og ingen slipper unna.

DSC_0576

Det ristes på både det ene og det andre

DSC_0578

Husets fjortenåring synger (og danser) på afghansk vis

 

 

 

DSC_0635

Noen aktiviserer seg selv, her letes det etter bittebittesmå insekter og det er vanskelig å rive seg løs

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Tid for sommerfest igjen

  1. Laila S. sier:

    Da er nok en koselig helg tilbakelagt på Storeggen.Takk for en fantastisk sommerfest hvor både arrangement og gjester strålte om kapp med sola. Velykket fra A til Å👍👏😀

  2. Tilbaketråkk: Små- og store «plukk | «Storeggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s