En lykkepille for sjelen

I helga gikk «To-dagers i Brydalen» av stabelen. I den lille bygda øst i Tynset kommune bor det bare litt over åtti mennesker, men de er til gjengjeld driftige som få. I fjor bygget de en flott utendørs scene ved bredden av elva Speka, der det er et naturlig amfi i terrenget. En stor tribune til publikum kom også på plass og artister ble booket. I år var trekkplasteret CC Cowboys, og i tillegg var de lokalbaserte artistene Ask Carol og Marianne Pentha på plass i Høgget, som plassen kalles. Utekonserten  lørdag kveld er det første som foregår de to dagene i Brydalen. Søndagen arrangeres motbakkeløpet Beteberget Opp og familiedag med ulike aktiviteter, særlig med tanke på barn. Vi var på konserten i går, og koste oss sammen med mange sambygdinger og tilreisende i det spektakulære amfiet. Spesielt flott ble det da mørket falt på og elvejuvet ble lyssatt i bakkant av scenen. Musikken var bra, CC Cowboys som forventet og de to lokale, rockerne i Ask Carol og Marianne Penthas nydelige soul, var begge store og positive overraskelser for oss.

Vi hadde ellers ingen planer for dagen i dag, men våknet til gnistrende solskinn. Fjellet lokket, og med to hunder som ivrige følgesvenner fikk vi en herlig tur i kjent terreng til toppen av Tronskalven (eller Vesletron), og videre innover mot foten av Tronfjell. Multemyrer er det mange av i dette området, men dessverre var det ikke så mye bær å finne. Antakelig har de kraftige hagleskurene tatt knekken på blomstene tidligere i sommer. Men noen desiliter multebær ble det likevel til slutt. Det er flere som har beskrevet hvor positiv innvirkning det har på ens egen sinnstilstand å komme ut i naturen, og kanskje spesielt opp på fjellet. Ikke det at vi er særlig tungsindige, men vi kjente som så ofte før en boblende glede og lykke der oppe på fjellet i dag. Nå er vi klare for en ny uke!

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv, Fjellregionen og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s