Retrodilla?

I vår lille turistguide, som forøvrig passer like bra for fastboende i distriktet, har turen i dag kommet til Glopheim kafé. For de retrointeresserte er stedet et absolutt must, og for oss andre, som bare syns det er morsomt og sjarmerende, er det like fullt et sted man bør stikke innom for en opplevelse utover det kulinariske. Kaféen skal være helt urørt og dermed identisk slik den var da den var ny på 1950-tallet og er svært godt bevart. Den er også fredet av riksantikvaren, og har fått tildelt Olavsrosa fra Norsk kulturarv for opplevelser utenom det vanlige.

Likevel var vi de eneste gjestene denne dagen da vi besøkte Glopheim. Det kunne vært fint om personalet hadde fortalt litt om stedet, men de var kanskje sommervikarer, og virket litt sjenerte og lite pratsomme. Men vi fikk god anledning til å bese og fotografere både inne og ute, samt å nyte de deiligste kanelboller!

Glopheim ligger på Atna i Stor-Elvdal kommune, og like ved kan man ta av Riksvei 3 og kjøre Rondane turistveg mot Sollia. For å komme til Glopheim tar man brua over Glomma noen hundre meter, og kommer til tettstedet Atna. Det gule funkishuset er lett å finne på høyre side like ved veien, og har god parkering utenfor. God fornøyelse!

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Fjellregionen, Fra gammelt av, Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s