Besøk Jutulhogget!

Jeg har også tidligere skrevet om Jutulhogget, et noe mer faktabasert innlegg, som du kan lese her. I dag skal jeg vise litt mer av dette fascinerende fenomenet, etter at vi besøkte juvet i forbindelse med vårt lille nærturismeprosjekt. Du kan komme opp til Jutulhogget både fra Alvdalssida og fra Tylldalen. Jutulhogget ligger delvis i Alvdal, delvis i Rendalen kommuner. Det er Alvdal som har tilrettelagt best for besøkende og det er også på Alvdalssida vi får den beste og mest spektakulære utsikten. Husk mynter til bompenger, det koster (pr juli 2016) kr 35,-.

Vi traff noen få andre turister på turen, alle utenlandske. To av dem slo av en prat og mente at dette var et utrolig fascinerende sted, men som ikke var lett å finne da det kun sto et lite skilt ved veikanten. Kanskje en idé å markedsføre noe bedre, spesielt fra Rendalssida (dvs, veien går opp fra Tylldalen, så vidt innenfor Tynsets kommunegrense). Hvis du har med barn på turen, pass godt på dem! Og pass på hvor du setter foten, det kan være glatt! Vi fant ikke stien ned i juvet (og lette heller ikke), men det skal være en grei adkomst dit og mulig å gå gjennom hele Jutulhogget. Forøvrig er det et fint og lett turterreng i området rundt/utenfor juvet, der man både kan rusle og raste og bruke kroppen. God tur!

Dette innlegget ble publisert i Fjellregionen og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Besøk Jutulhogget!

  1. Tilbaketråkk: «Midt i væla – i Alvdal | «Storeggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s