Sportrening med Birka

I helga har Birka hatt sin første trening for å kunne bli en dugandes jakthund. Hun har blitt drøyt et halvt år, og planen er å ha henne med på den kommende høstens elgjakt. To av familiens jegere tok henne med en tur på lørdag, og kom entusiastiske hjem og fortalte om en ivrig og kjempeflink hund som hadde gjort akkurat det hun skulle. Søndag var det sterkt ønske om at jeg også skulle bli med for å oppleve (og lære?) dette. Husbonden stakk av gårde før oss andre, med elgkjøtt i en snor etter seg, for å lage skikkelig spor som Birka kunne snuse seg etter. Litt etter gikk jeg med Birka og til slutt kom husets sønn med Bjørk, som jo også måtte få være med på tur.

wp-1465838550597.jpg

Birka er klar!

Kort oppsummert kan jeg si at det ble en kjekk treningstur både for Birka og meg! Hun strenet av gårde med nesa i bakken. På kryss og tvers, gjennom busk og kratt, opp bratte skrenter og ned skråninger, over bekker og skogsvei gikk det! Hun holdt tempoet oppe, så undertegnede hadde til dels noe problemer med å holde følge hele tiden gjennom alle hindringene. Vi hadde med GPS, og kunne derfor følge med på hvor godt hun fulgte sporet husbonden hadde lagt fra seg hele veien. Med unntak av en gang, da vi krysset en vei, nølte hun overhodet ikke. Hun ga heller ikke fra seg så mye som et lite kvink, og vi syntes hun var verdens beste sporhund!

 

Dette innlegget ble publisert i Dyra våre, Fjellregionen og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s