Naturens søtsaker

Jeg har fått «blod på tann» når det gjelder å plukke ting rett fra naturen og forsøke å lage noe velsmakende ut av det. Denne gangen er det granskudd som er hovedingrediensen i produktet. Jeg var litt usikker på om det kunne være for sent, men siden sommeren stoppet litt opp her denne uka, var det ikke noe problem å finne finne nok av lysegrønne, mjuke granskudd. Da jeg syntes jeg hadde funnet nok, var det blitt omtrent to liter. De ble puttet i en kjele som så ble fylt med vann slik at det akkurat dekket skuddene, og kokt opp. Det hele fikk koke i snaut en halvtime, før granskuddene ble silt fra og væsken målt opp. Sukker ble helt over i væsken, i forholdet to deler sukker på tre deler væske. Så skulle det småputre på komfyren en nokså lang stund inntil blandingen tyknet og ble til sirup!

Fra lysegrønne granskudd, via grågrønn «guffe» (kokte granskudd), og gulgrønn «suppe» (avsilt væske), endte det opp med en rødrosa tyktflytende sirup som ble helt over på glass. Den smaker absolutt natur, men er deilig, søt og god og jeg gleder meg til å spise den på pannekaker, is eller som tilbehør til ost, mmmm!

PS! Jeg er så heldig å ha masse trær av ymse slag rundt omkring på eiendommen. Dersom du vil plukke granskudd og ikke har tilgang til egne trær, bør du spørre grunneier om tillatelse først.

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Naturens søtsaker

  1. Tilbaketråkk: Chamerion angustifolium – eller geitrams, om du vil! | Storeggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s