Julihelg på Tynset

Den første julihelgen har også vært svært begivenhetsrik og for en stor del stått i kjærlighetens tegn – om enn ganske annerledes enn for en uke siden. Det ble omsider bestemt at prideparaden, den første i historien, skulle gå som planlagt, etter litt frem og tilbake etter forrige helgs tragiske, forferdelige hendelser i Oslo. Og bygdefolk fra hele Fjellregionen viste tydelig at de ikke godtar fortielse, hets og hat mot de som ikke passer helt inn i A4-boksen. Paraden og showet i sentrum etterpå var en stor suksess. Til tross for at regnet tidvis bøttet ned over oss, var det flere tusen som gikk i paraden, og mange sto også og så på og vinket. Vi var så stolte, sånn kan det også være på bondelandet!

Denne dagen skulle imidlertid gi oss enda mer. Kommunen vår har virkelig slått til og inviterte alle til stor byfest med gratis konsert av selveste kongen av trønderrock, nemlig Åge Aleksandersen og bandet hans, Sambandet. For en fest det ble! I et over to timer langt formidabelt sceneshow rocka trønderne og vi publikummere koste oss i kveldssola.

I går var det premiere på Opera di Setra, fjelloperaen som settes opp hver sommer langt inne i fjellheimen på setra til familien Eggen i Tylldalen. Vi var så heldige å ha fått kjøpt billetter til forelstillingen i dag, søndag, før alt ble utsolgt, og fikk overvære nok en flott forestilling på operascenen som tidligere var seterfjøs. I år var det Sound of Music som ble spilt, og vi lot oss imponere av alle aktørene, både profesjonelle, og ikke minst barna som gestaltet rollene i familien von Trapp. Våte ble vi alle, da himmelen plutselig åpnet seg mot slutten av første akt, men med ull under gikk det bra likevel. Vi er såre fornøyde med også denne første helgen i juli. Bare synd sommeren går så alt for fort. Nå skal vi «skynde oss» å nyte noen dager her hjemme før neste vi uke tar en liten ferietur vestover i landet vårt.

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Fjellregionen, Kultur og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s