Bygdekvinnelaget

For noen år tilbake ble jeg medlem i bygdekvinnelaget, noe du kan lese om her. Laget som jeg er medlem av, er Fåset. Fåset er ei lita bygd litt sør for Tynset sentrum, og veien opp til det mer kjente Savalen går gjennom bygda. Gården vår ligger egentlig utenfor selve Fåsetbygda, men hører til skolekretsen der. Mot slutten av fjoråret skulle det være årsmøte i bygdekvinnelaget vårt, og spørsmålet var om det skulle legges ned, eller om noen likevel ville ta på seg styreverv og forsøke å få laget på fote igjen. Siste året hadde det vært så godt som ingen aktivitet og ikke et fungerende styre. Gjennomsnittsalderen på medlemmene økte og de fleste følte vel at de hadde nok av ansvar og aktivitet i livet ellers. Kort fortalt ble det likevel denne kvelden stablet et styre på bena. Det ble sagt at noen av bygdas yngre kvinner hadde gitt uttrykk for interesse for å melde seg inn, så vi ønsket å gi laget en sjanse. Vi bestemte samtidig at vi ville arrangere en kveld der vi inviterer Connie fra Den grønne låven. Vi håper flere av bygdas – og andre – unge og eldre damer finner veien til Fåset skole denne kvelden.

Bildet kan inneholde: tekst

I dag var jeg på regionmøte i Alvdal sammen med Gerd og Anna fra Fåset. Der var folk fra hele Nord-Østerdalen, og vi fikk blant annet et interessant lite foredrag av Hege Barstad som utdanner seg til bunadtilvirker, et yrke kanskje de færreste har hørt om. Hun syr, reparerer og syr om bunader, og vi fikk se eksempler på en gammel alvdalsdrakt som hun har funnet tilbake til og begynt å sy til både unge konfirmanter og gamle damer på noen og åtti! Det var befriende å høre henne og se ulike eksempler på stoffer og forklær som ikke nødvendigvis er godkjent av «bunadspolitiet». Hun hadde for eksempel selv et forkle med nydelige store røde blomster – fordi hun liker farger og syns det er så lite av det i det forkleet som er vanlig til bunaden hennes.

Det var forøvrig en trivelig dag på Alvdal, og et resultat av det var at vi ble enige med alvdalslaget om å samarbeide og finne på aktiviteter sammen. Har du lyst til å bli med, ikke nøl med å melde fra, og kom gjerne med forslag til aktiviteter vi kan ha. Det er sosialt, lærerikt og trivelig å være med i bygdekvinnelaget!

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s