Juleroser i Huset Aukrust

I år ble vår opptakt til førjulstida et besøk i Huset Aukrust i Alvdal (det har skiftet navn fra Aukrustsenteret). Neste år ville bygdas store sønn og hele Norges Kjell (Aukrust) fylt hundre år, noe som skal markeres både lokalt og nasjonalt. I årets vakre julemagasin, Juleroser, som Herborg Kråkevik er redaktør for, er markeringen tjuvstartet litt i det det er viet en del plass til Kjell Aukrust. Både noen av hans egne tekster og bilder har fått plass, i tillegg til en smakebit fra Sigmund Løvåsens kommende biografi som er under arbeid. Vi kan lese om Kjell Aukrusts vei til kunsten, en interessant og for oss tildels ny informasjon om´n Kjell.

I går kveld var Herborg Kråkevik i Flåklypasalen sammen med sin pianist Helge Lilletvedt, og nevnte Sigmund Løvåsen. Det ble en svært trivelig og stemningsfull start på adventstida, med både vakre sanger, allsang, muntre små historier, parodier og mer samt Løvåsens fortelling om Aukrusts tidlige liv.  Biografien skal selvfølgelig være klar i 2020. Vi takker for en nydelig liten kveldsstund på Alvdal.

 

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv, Fjellregionen, Kultur og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s