Det koseligste julemarkedet jeg vet om

– ja, det er julemarkedet på Bortistu´ på Neby, den eldgamle gården på det opprinnelige sentrum i Tynset. Hvis du syns det er litt skrint med julestemning der du er, anbefaler jeg en tur til Bortistu´. Inne i stua i hovedhuset kan du få kjøpt deilige hjemmelagde kanelboller eller annet fristende tørt eller vått. Kulissene er perfekte for julemarked. her er ekte snø, ekte gamle tømmerhus og masse glade barn og voksne. Når du så kan få kjøpt ekte hjemmelagde ting, fra kaker, godterier, nydelige skinn, håndarbeidsprodukter med mye mer – kan det bli bedre, da? Det oppe i morgen, også!

Vi venter med egen pynting til i morgen, den første søndagen i advent, som i år sammenfaller med den første desemberdagen. Da skal det tennes lys ute som vil gjøre den mørkeste tida vi nå er inne i, litt lysere. Julestemningen kommer sigende, og vi har begynt å glede oss til jul.

Og forresten, neste helg er det julemarked på selveste Røros! Det er en opplevelse man bør få med seg, så ta turen om du kan. Da kommer garantert julestemningen, om den ikke har kommet før.

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Fjellregionen, Kultur og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s