Vi kom oss ut – på kom-deg-ut-dagen!

Den norske turistforening, DnT, arrangerer årlig det de kaller «kom deg ut-dagen». De fleste aktivitetene som arrangeres er kanskje rettet mot barn og barnefamilier, men vi lar oss inspirere til å dra på tur, i år som i fjor. Været innbød ikke til utedag i utgangspunktet. Ved frokosttider var det rundt 20 minusgrader, grått og lett snødryss. Vi hadde diverse arbeidsoppgaver i fjøset før vi kunne dra, men etter at vi var ferdige der hadde temperaturen steget noen grader og vi la optimistisk i vei. Egentlig hadde vi ingen tanke på å skulle se sola.  MEN – i det vi parkerte – sånn ca ti minutter hjemmefra, lettet skyene og det mest praktfulle vintereventyret åpenbarte seg for oss! Vi valgte å gå utenfor løypetraseene, og angret ikke, selv om vi måtte tråkke oss gjennom løssnø. De eneste som hadde tråkket i puddersnøen før oss, var haren, elgen og reven. Mens vi trasket i snøen var det en gammel VM-sang som satte seg fast i hodet mitt. Du har sikkert også hørt den, første verset går sånn:

Tekst: Alfred Næss

Vinter og sne
En guttunge stabber av sted,
på bittesmå ivrige barneski
bare vent en gang skal du bli,
Han vet ikke at i tusen år
har skispor krysset naturen vår,
men lager kryss over snødekt jord,
sitt første spor.

Her kan du bli med på turen vår. Det er fryktelig vanskelig å velge bort bilder denne gangen, så det er nok for mange. Vi mente vi hadde tatt i gjennomsnitt like mange bilder som stavtak på turen…

På vei hjem, passerte vi andre som definitivt er ute på tur i helgen. nemlig deltakerne i Femundløpet. Det er et av verdens lengste langdistanse hundeløp, med start og mål på Røros. Jeg har skrevet om Femundløpet før, du kan se den posten her.

 

Dette innlegget ble publisert i Året rundt og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s