Slåttetid/vinna

Årets sommer har ikke gått helt etter planen for bonden vår. Nå når været passet og tida var inne, skulle endelig graset slås i dag. Men neida! Slåmaskina ville ikke, og den måtte kjøres til bondens gode venn, Felleskjøpet, for reparasjon. Der ble det oppdaget at også traktoren ikke var helt frisk med tanke på å skulle trekke/håndtere slåmaskina. Dermed var det bare å sette kurs mot Tolga, Eiksenteret, der de fikser sånt. Men ingen kunne si når (altså hvilken dag!) disse tingene ble ferdig reparert, og bonden begynte virkelig å se mørkt på situasjonen. Man er fullstendig avhengig av disse maskinene for å få gjort det viktige arbeidet på gården. Avtale er gjort om pakking av rundballer i morgen, og dessuten er tida knapp, da bonden blir opptatt i sin andre jobb de neste to ukene. Gode naboer er imidlertid gull verdt, og en av dem tilbød å låne bort sin traktor når han selv var ferdig med slåtten i kveld. (Og selv har jeg ikke lært meg kunsten å slå.)

Felleskjøpets verksted er også gode å ha og kunne la bonden få leie en annen slåmaskin inntil vår er reparert. På Tolga tok de heller ikke sommertid, men jobbet på og klarte å få orden på   traktoren vår, som vi dermed i kveld kunne hente for så å kjøre til Felleskjøpet på Tynset og hente lånemaskina! Naboen skal ha stor takk, men vi slapp å vente på å få låne traktoren hans denne gangen. Bonden og husets fjortenåring har nå bosatt seg i trakoren for noen timer. Det kan bli en lang natt, men vinterens fõr er i ferd med å sikres, og godt er det.

DSC_0332

Med lånt slåmaskin er bonden og hjelpegutten klare for årets førsteslått

DSC_0333

De har bunkret opp med kaffe, brus og diverse, og er klare for økt nummer to

DSC_0335

Det første lille jordstykket er ferdig og det er bare å hive seg videre.

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Drift og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Slåttetid/vinna

  1. Terry sier:

    Nice story, The farmers look happy. In eastern Montana at Arvid’s ranch they are in a terrible drought. No rain since April, also hot hot temps in all of USA this month.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s