Junihelg i Nord-Østerdalen

Det har vært en helg fylt av mye aktivitet og hendelser i området vårt. Nå skal ikke vi skryte på oss å ha vært særlig delaktig i begivenhetene, da vi har vært opptatt med vårt det meste av tida. Flere janitsjarorkestre hadde festival og laget god stemning rundt om i bygda. Samtidig ble det for andre gang på Tynset arrangert spekematfestival, med diverse tilbud; Både kurs, torgdag, festaften med mer. En stor begivenhet for de som er glad i lokalmat av mange slag, det  var ikke bare spekemat som ble presentert. Dessverre ble torgdagen en nokså våt affære, med regn og regnbyger dagen lang, men det var i hvert fall flere folk enn på en vanlig lørdag «på by`n». Vi håper arrangementet var vellykket og at det vil bli flere av samme slaget. Tynset er vel den selvskrevne spekemathovedstaden nå, med sin Santa Kristina-skinke og andre lekkerier. Selv er vi også svært begeistret for kjekjøttproduktene fra familiebedriften Heidrun, som holder til på Fåset, bare få kilometer sør for oss.

Dagen i dag har bestått av forskjellige oppgaver her på gården. Mest spennende var det kanskje å overvære den første insemineringen vår. Tre kyr var registrert å være i brunst. Frigg, som har fått tre kalver tidligere, hennes datter Frøya og så Vesla. De to sistnevnte er begge to år gamle kviger som ikke har hatt kalv før. Inseminator, veterinær Olav, kunne sine saker, og alt gikk som det skulle. Nå blir det spennende å følge med når de neste kommer i brunst, og ikke minst om de har blitt drektige etter veterinærens besøk.

DSC_0962

Her blir det forhåpentligvis ny kalv til neste vår!

Mange timer gikk så med til å reparere gressklipperen, da den ble kjørt i stykker for halvannen uke siden og det nå var alvorlig påkrevd med en klipp igjen. Gode temperaturer og en del regn har virkelig satt fart på gressveksten! Vi var ikke så lite fornøyde da vi til slutt fikk den i gang igjen!

Men dagen i dag ble avsluttet med en riktig fin konsert av Hulbækmo & Jacobsen familieorkester på Aukrustsenteret i Alvdal. Dette var den tredje slippkonserten de hadde etter at de har begått sin første felles CD. Det var god plass i salen, men desto mer eksklusivt for oss som var der. Flott samspill, humør, god tone og familiemedlemmer som lytter til hverandre, kunne vi oppleve. Takk for en fin konsert!

 

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Drift, Dyra på gården, Fjellregionen og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s