Noen ganger hjelper det med litt maling

Frem for gjenbruk! Det brune skapet, skjenken eller bufféen, fra 50-tallet, hadde stått på låven i lengre tid før den ble tatt inn i huset, vasket og midlertidig tatt i bruk til sårt tiltrengt oppbevaring av alt fra klær til kontorrekvisita og skjønnlitteratur. På låven var den surret med tjukk, brun tape, og den hadde laget stygge merker i overflaten. Vi vurderte derfor at skapet ville gjøre seg best ved å bli malt. Etter all oppussingen de siste åra, har vi fortsatt en mengde malingsrester stående. Siden jeg ennå ikke vet hvor og til hvilket bruk skapet vårt skal benyttes, valgte jeg en nøytral, og kanskje litt kjedelig (?), grå farge.

Buffé eller skjenk er forresten betegnelse på et skap beregnet på oppbevaring av bestikk og servise. Denne har en nokså stram design, uten utskjæringer eller annen utsmykning som mange liknende møbler fra samme tidsepoke har. Inni er det skuffer beregnet på bestikk i tillegg til hyller. Vi får se hva det blir til med bruken. Kanskje fortsetter den å skjule mindre pene kontorpermer og desslike, eller kanskje blir den etter hvert plassert i et rom hvor det passer å oppbevare servise og annet dekketøy igjen, slik den opprinnelig var tiltenkt.

 

DSC_0582

og inni – som før!

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Oppussingsarbeid og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s