Liten kylling

Hønsegården har de siste månedene kun bestått av fire høner og en hane etter at vi måtte «rydde» slik at de ikke hakket i hjel hverandre. Det var nemlig nokså stort overskudd av haner, noe som jo kan forekomme når man klekker ut eggene selv i stedet for å kjøpe fiks ferdige hønekyllinger. I begynnelsen syns vi det var fint å ha alle sammen, hanene er jo veldig flotte å se på, men etter hvert ble det alt for mye uro, og de hakket og plaget hverandre. Dermed måtte hanene bøte med livet og endte i grytene på kjøkkenet i stedet. Nå har vi klekket ut en enslig liten kylling – fra en av våre egne høner (dog ruget i en rugekasse). Vi fant et gammelt fuglebur på loftet som foreløpig gjør nytten som barselbolig for den lille. Den er litt ensom, tror vi, så kanskje skal vi forsøke å ruge ut noen søsken til henne (vi håper altså at det er ei høne!). Når vi tror hun tåler litt kjøligere temperatur og har blitt noe mer robust, kan hun få komme ut til de andre. Men søt som få på dette stadiet, ikke sant? Og hun er sosial! Piper og nærmest «kvitrer» støtt og stadig, men blir roligere når vi kommer inn og tar henne opp i hånda vår. Fargen er grå med litt lysere partier. Siden de fire hønene og hanen vi har er ulike raser, aner vi ikke hvordan denne vil komme til å se ut etter hvert som hun vokser til. De vi har er en hvit italiener, to jærhøns, en svart minorka og hanen er en brun italiener!

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv, Dyra våre og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s