Det fine, fine!

Det er mye som er fint i livet. Å være i vakker natur, samvær med venner og dem jeg er glad i, eller å nyte vakker musikk er for eksempel noe av det jeg setter stor pris på i livet mitt. Men å overvære at nytt liv kommer til, må jeg si at det er noe av det mest magiske som kan oppleves. Noen ganger går det galt, og det er så trist, så trist. Det nye livet som skulle starte, blir brutt før det kommer til. Men som oftest er det forventning, glede og gode følelser som preger våren på landet. Kyr kan jo kalve til alle årstider de, alt etter hva bonden finner best. Vi har valgt å få våre kalver om våren, da har de små en god start med hele sommeren på sætra, med godt, saftig beite for mødre og storesøstre – og god næringsrik mjølk for de små.

Våre kyr er litt sent ute i år. Etter en dårlig forsommer i fjor, tok det tid før de kunne komme på sætra sammen med Eventyr, oksen. Men nå er kalvingen i full gang, og det spretter små langbente bambiliknende kalver rundt de voksne og de store ettårskalvene. Fortsatt er det flere av kuene som ikke har kalvet, så spenningen er ikke over for oss.

ø

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv, Drift, Dyra på gården og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s