Koselig med peis

På kjøkkenet sto en gammel vedovn da vi flyttet inn. Det var murt en brannmur av rød teglsten i hjørnet, og da vi fjernet laminatplatene på ytterveggen og fikk frem de opprinnelige speilpanelene, oppdaget vi merker etter en peishette. Vi ønsket oss en peis på kjøkkenet, og da passet det fint å vite at det også i tidligere tider har vært en slik varmekilde på samme sted. Det har vært en lang prosess, mye tankearbeid, og lange stunder uten noe som helst fremdrift. Men det er glemt nå, for nå har vi fått oss en finfin peis, og ikke nok med det! Min mormors gamle vedfyrte komfyr, Dravn, fra Drammen jernstøperi, har blitt pusset og fått hedersplassen ved siden av peisen. Dessverre mangler messingstanga som skal være foran på komfyren, dersom noen har eller vet om en slik til salgs, si gjerne fra! På gulvet rundt har vi lagt samme fliser som vi har over kjøkkenbenken og i vindfanget; liten norsk stjerne, heter de, av typen «Historiske fliser». Her er før, under og etter-bildene:

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Oppussingsarbeid og merket med , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Koselig med peis

 1. Terje Asgeirson sier:

  skuffende at dere satte inn peisinnsats da, det har ingenting med åpent ildsted i en gammel byggning å gjøre😕

  • storeggen sier:

   Hyggelig at du følger med 🙂 Må bare få si at vi har måttet ta noen valg av mer pragmatisk art, da det jo også skal være et hus som tilfredsstiller dagens krav. Og på kjøkkenet var det behov for en ekstra varmekilde, noe en åpen grue ikke ville kunne gi. Du vet, her på Tynset kan det bli «styggelig» kaldt! Imidlertid har vi en åpne grue i storstua, og i et av de andre husene på gården, sommerstua.

 2. Gardsjenta sier:

  Så fint det ble! 🙂

 3. Laila Schau sier:

  Så koselig kroken ble når den ble ferdig. Nå har dere fått et staselig og flott kjøkken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s