Den største stua

Endelig! Vi kan ta i bruk storstua vår! Vi har fundert og drømt og tenkt frem og tilbake på hvordan vi skulle få satt i stand storstua, helst på en sånn måte at den tilbakeføres i mest mulig  slik den en gang har vært. Vi har bilder av mine besteforeldre inne i stua. Dette er naturligvis  svart-hvittbilder, men gir oss et inntrykk av hvordan det har sett ut. Som jeg har nevnt i tidligere innlegg, har vi skrapt og pusset oss gjennom flere lag maling og funnet det vi tror er de første fargene som ble malt her – gult og blått! Vi har som seg hør og bør i et slikt gammelt ærverdig rom, brukt linoljemaling både på tak og vegger. Den tørker sakte og må males med tynne strøk, derfor tar det også lengre tid enn med moderne plastmaling.

Vi har også fått inn og på plass to digre veggskap som en gang ble plassbygget, men som i et par ti-år nå har stått på låven. Tungt, ja, men er man sta nok, er det utrolig hva man klarer! Skapene gjenstår å restaurere, dvs, vi skal forsøke å fjerne det ytterste malingslaget. Vi har så vidt startet, men det er et møysommelig og langdrygt arbeid, og kommer til å bli gjort litt etter litt. Uansett kan stua nå benyttes og vi gleder oss til å få inn juletre og pynte stua til jul. Julemiddagen skal inntas der i år, det har vi ventet på og gledet oss til i flere år nå.

 

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Oppussingsarbeid og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Den største stua

 1. Marit Myhre Eggen sier:

  Så flott. Dere fortjener en riktig GOD JUL.

 2. Terry Eggen sier:

  Hi Marianne n Stein, it looks like all the hard work your family has done is paying off.
  When you sit down for Christmas dinner there maybe guests from the Christmas past. I’m sure the ancestors would be proud! Merry Christmas Terry n Jan

 3. Essan Andreen sier:

  Ååå så fint det blir, vad duktiga ni är och vilken inspiration man får av att följa arbetet:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s