Et lite paradis

Museumsparken, eller Tynset bygdemuseum,  i utkanten av Tynset sentrum var et lite paradis for meg da jeg som jentunge ferierte hos mormor, som var nærmeste nabo til parken. Jeg og de andre ungene; søsken, nabobarn og søskenbarn på besøk hos våre andre besteforeldre noen hundre meter unna. Litt skummelt kunne det være med jernbanelinja og Glomma nedenfor, men det tenkte vi nok ikke på. Vi lekte mellom de gamle husene og ruslet rundt og plukket markblomster. Lørdager var det fest med musikk fra paviljongen. Det var spennende om kvelden å ligge og lytte til lydene av musikk, feststemte mennesker, og en og annen krangel. Og morgenen etter var det ofte ganske innbringende å gå på ryddeferd i veikantene – der var nemlig ikke så rent få tomflasker å plukke opp, for så å gå i butikken å pante! Da ble det råd med Donald, Fantomet eller Sølvpilen (tegneserier) og en og annen sjokolade med. Lykke på jord for oss byunger på sommerferie hos mormor. Men det gjaldt å være tidlig ute, for det var mange som gjerne ville spe på feriekassa med flaskepant!

Det er for lenge siden slutt på fester i parken. Men hver sommer i juli kan du få omvisning, og kafeen er åpen med salg av kaffe og vafler. Vi rakk akkurat en fin guiding rundt i de gamle stuene den siste dagen i juli. Neste år er det forhåpentligvis nye muligheter for deg som ennå ikke har vært der.

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s