Å flytte et lite hus

Nå har jeg skrevet et del om sætra vår, som jeg liker å kalle enga og området der kyra våre er sendt på sommerbeite. Og som jeg også har skrevet, har vi ikke noe sæterhus å benytte, kun en tømmerkasse uten vinduer, dører mm, og der grunnmuren har sprukket opp og bjelker knekt… Det vil ta en stund før vi kan prioritere å sette i stand huset der.

Så kom vi på at vi faktisk har et bitte lite hus stående helt ubenyttet litt lenger ned i lia, mellom gården og sætervangen. Det er ei lita koie, antakelig opprinnelig brukt til et krypinn for jegere om høsten. Den har to sengeplasser, en kjøkkenkrok, vedovn og skapplass, altså en liten, gammeldags «campingvogn» – riktignok uten hjul, men med meier, for å kunne dras på snø.

Der den sto hadde den imidlertid ingen funksjon for oss, og vi bestemte oss for å forsøke å flytte den opp til sætervangen. Spørsmålet var bare hvordan det skulle gjøres. I nærheten av koia står et gammelt drag som nok er brukt til å frakte koia dit den nå sto. Dette er imidlertid ikke brukbart lenger, det er ikke mulig å feste draget til traktor, det er svært rustent og hjulene er punkterte. Vi bestemte oss for å prøve å få løftet koia opp på en tilhenger og kjøre den med traktoren opp til bestemmelsesstedet. Og så satte vi i gang! Sånn gikk det:

Nå skal koia vaskes og males innvendig for så å få nye madrasser og annet inventar. Vi gleder oss til å ta den i bruk!

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Fjellregionen og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Å flytte et lite hus

  1. Gårdsjenta sier:

    oioi, for et luftig svev!! Kan tenke meg dette var nervepirrende ja 🙂 Men så godt å få den på plass da 🙂

  2. storeggen sier:

    Ja, vi ble veldig fornøyde med resultatet. Gleder oss til å få malt og stelt den litt, så er den klar for bruk 😊Det er så koselig å se på kyr og utsikt fra vinduet I koia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s