Fine lørdager i mai

Kom mai du skjønne milde

Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde, fiolen blomstre skjønn.
Hvor ville jeg dog gjerne, at jeg igjen deg så.
Akk – kjære mai hvor gjerne gadd jeg i marken gå.
Om vinteren kan man have så mangt et tidsfordriv,
man kan i snøen trave, å ja, et lystig liv.
Men når seg lerker svinge, mot sky med liflig slag
på engen om å springe, det er en annen sak.
Kom derfor mai du milde, gjør skogen atter grønn,
og la ved bekk og kilde, fiolen blomstre skjønn.
Hvor ville jeg dog gjerne, at jeg igjen deg så.
Akk – kjære mai hvor gjerne gadd jeg i marken gå.

D. Jæger

Mai er måneden min. Ja, ikke bare har jeg bursdag, men det er også den måneden jeg liker aller best, med lyse netter, løvsprett og bud om sommer og varme. Det ligger forventning og glede i mai. Litt trist er Nord-Østerdal på denne tida, sammenliknet med hva jeg har vært vant med lengre sør i landet. Det tar noen flere uker før løvet spretter og varmen kommer, og vi må nok fortsatt belage oss på frostnetter. Men likevel, jeg fryder meg over de små tegn som kan merkes her hos oss, også. Og noe er enda bedre enn før, nemlig lamminga. Nå har ikke vi sauer, men mange andre har det, og det er ikke vanskelig å bli invitert med inn i sauefjøset for å oppleve de små yndige lammene.

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv, Fjellregionen og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s