Historiske tapeter

Som jeg tidligere har omtalt, har vi tapetsert enkelte vegger i tre rom, soverom, klettstua og trappestua. Antakelig er ikke dette helt korrekt med tanke på hvordan det har sett ut i dette huset, men siden vi ikke har sikker kunnskap om hvordan det faktisk har vært, måtte vi lage noe som vi selv liker. Disse veggene måtte uansett få nytt utseende, da det her ikke var noe igjen av det originale panelet. Vi har valgt tre ulike historiske tapeter fra Norsk Arv-serien, og er veldig fornøyde med valget.

Kolleksjonen er blitt til gjennom et samarbeid mellom Riksantikvaren og Norsk Institutt for Kulturminneforskning, og tapetene er trykket på gammeldags måte som er limtrykk med biologisk nedbrytende farger og celluloselim. De 13 tapetene i kolleksjonen strekker seg fra empiren 1780 og frem til funkis i 1945. (Informasjon om tapetene er hentet fra gamletrehus.no)

Dette innlegget ble publisert i Oppussingsarbeid og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Historiske tapeter

  1. Laila Schau sier:

    Det er ikke få restaureringstimer som er blitt utført på gården og resultatet er imponerende. Tapeter,maling,farger,interiør – alt harmonerer så fint. Dere er så flinke:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s