Forvandling på gang

Hvis noen trodde huset vårt var ferdig, kan jeg opplyse om at det er det altså ikke. På langt nær. Men det blir gjort litt hele tiden, og nå begynner vi å se enden på et par rom til; rommet der den gamle trappen kommer opp, trappestua, og Klettstua (ja, det er veldig mange stuer i et slikt gammelt våningshus!). I dag ser du bilder fra trappestua. Det gjenstår fortsatt mye «pirk», for eksempel de siste strøkene på lister, og så er det elektrikerarbeid, men det må vente til alle rom er klare.

Vi har valgt tapet på en av veggene (ytterveggen) i trappestua, og som på soveromsveggen nede, har vi valgt en av de historiske tapeter fra Norsk Arv, av typen «Strandgaten» fra ca 1890. Vi bestilte fra TSH Interiør Design/Norsk Arv as som vi har god erfaring med fra tidligere, med rask og grei levering. Jeg tror nok ikke det har vært tapet i dette huset tidligere, men da vi var tvunget til å foreta grundig isolering av ytterveggene og det uansett ikke var originale vegger disse stedene, syntes vi det kunne bli fint med tapet, uten at det ville bryte med den opprinnelige stilen. Det er derfor også tapet på de to ytterveggene i Klettstua, men det får du se i et annet blogginnlegg.

Arbeidet i trappestua har pågått over lang tid. Det var ved juletider for ett år siden den gamle isolasjonen i ytterveggen ble fjernet og erstattet med ny, og vinduet ble byttet med en dør ut mot den nye verandaen. Mye «rart» å finne i den gamle isolasjonen. Det er greit å vite at det er fjernet nå, syns jeg! Rommet har stått uten at noe vesentlig har skjedd der nå noen måneder etter at det ble isolert, men så, i jula ble det tid til å starte opp på nytt. Foreløpig har vi ikke riktig bestemt hva som skal skje med gulvet, vi lever inntil videre godt med det som det er.

Under ses litt av prosessen med trappestua:

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Oppussingsarbeid og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Forvandling på gang

 1. Ida sier:

  Så pent det ble! 💖

 2. Asbjørg sier:

  Dok er så flinke, gleder meg til en gang å komme på besøk til dere.
  Hilsen Asbjørg.

 3. Så kjempekoselig å se hvor fint det er blitt. Klem og hilsen fra oss.

 4. Laila Schau sier:

  Dere har et enormt pågangsmot og er utrolig flinke til å se muligheter og å sette sammen farger. Det blir så fint.Dere kan være stolte av alt arbeidet dere har gjort på Storeggen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s