Sola bak fjellet

Midt på vinteren forsvinner sola et par timer bak Tronfjell. Men, som en venn sa, dere har jo TO soloppganger her! Da ble det straks hyggeligere at sola forsvant en liten stund. Disse bildene er tatt nylig, og på det første bildet kommer sola opp for første gang, litt til venstre, eller kanskje riktigere sagt, øst, for Tron, som vi skimter bak husveggen, i høyre bildekant. Da er klokka 10:48. Litt etter forsvinner sola, som vi ser, bak fjellet, og «står opp» igjen på andre siden. Klokka er bare 14:38 da den på det siste bildet går ned til høyre for Tronfjell. Spesielt i tida mellom soloppgang nummer to og den endelige solnedgangen, er landskapet ofte badet i et nydelig lysskjær, men jeg innrømmer det er vanskelig å fange det helt og fullt på bilder.

Om kort tid vil vi nå merke at dagene igjen blir lengre og lysere. Gradvis blir de vakre, sarte fargene borte og et skarpere, klarere vinterlys overtar – om vi da er så heldige at sola skinner, naturligvis. Det er forresten mange som er glad i Tronfjell. Venner av fjellet har til og med sin egen gruppe på Face book! Selv har jeg laget et par tidligere innlegg om mektige Tron i Nord-Østerdal. De kan du finne her, og her.

Dette innlegget ble publisert i Fjellregionen og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Sola bak fjellet

  1. Vilde sier:

    Nydelige bilder!
    Snøen gir liksom en sånn ro. Det er så fint!

  2. mettemor klyve sier:

    Du er så flink til å ta bilder Marianne!! klem fra grått i Moss

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s