Fest og fanteri i fjøset

Det har vært fest i fjøset i natt! «Noen» har latt grinda inn til kalvebingen stå oppe, og dermed var veien fri frem til tønna med kraftfôr. Den var fylt helt full i går kveld, i dag var den halvtom.

Det må være fjøsnissen som er synderen – ja, for ingen av oss andre gjør slike tabber! Han ville vel gi beskjed om at han er her, tenker vi. Og som kyra har kost seg med alt det gode fôret! Og så er det slik, at når det går mye inn, kommer det  uhorvelige mengder ut igjen i andre enden. Resultatet så vi i morges da vi kom ned i fjøset. Det var kuskit overalt inne i bingen der fôret står og på grindene rundt! Et par plastbøtter var ødelagt, puta som katten Gudleik pleier å sove på, lå langt utenfor bingen, helt inngnidd med skit, altså bare å kaste! Ja, selv drikkekarene, både Gudleik sitt og kukaret var tilgriset.

Her var bare å sette i gang å rydde og vaske. Ikke så veldig lett, da det ute i dag var nærmere minus tjue grader. Ikke så kaldt inne i fjøset, selvfølgelig, men nok til at vannet frøs til is på metallet. Akk ja, det skal ikke være lett å være bonde, tenkte vi. Kyrne virket imidlertid totalt uanfektet, der de koste seg ute på jordet, rimkvite i barten, men uten å la seg merke verken av kulda eller ettervirkninger av festlivet. Det må bemerkes at bildene er tatt etter at en del allerede har blitt ryddet opp…

2014-12-14 11.32.33 2014-12-14 11.32.58

2014-12-14 12.25.29

2014-12-14 11.31.58

2014-12-14 12.09.422014-12-14 11.32.17
DSC_0906DSC_0912DSC_0913DSC_0915

Dette innlegget ble publisert i Drift, Dyra våre og merket med , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Fest og fanteri i fjøset

  1. Ida sier:

    Ja, fjøsnissen er det best å holde seg inne med! Dere får blidgjøre ham med litt grøt, så passer han nok bedre på en annen gang. Ha en riktig god jul der på Storeggen som dere virkelig har fått fikset til en mønstergård!
    Hilsen Ida🎅⛄️❄️

  2. Vilde sier:

    Ajaj! Nissen er ikke til å spøke med. Får håpe det var en éngangsspøk 😉
    Nyt adventstiden! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s