Sommerjobbferie

Sommeren er slett ikke over – bare ferien min. Etter en iskald sankthans, snudde hele bildet seg, og også her i Nord Østerdalen ble det en fantastisk og strålende sommer, som så mange steder i landet vårt i år. Vi har jobbet mye utendørs, ja, vi har vel knapt vært inne om dagen i det hele tatt, bortsett fra når en og annen regnbyge har sprutet ned over oss. Og da har det virkelig sprutet, og det har gnistret i lyn og dundret i torden. Men det har gått fort over, og noen ganger har det også gått utenom, og vi har iakttatt regnet og lynene på avstand.

Huset kan nå ses slik det vil komme til å bli. Det vil si at vi har tjærebredd mesteparten av det som skal ha tjære på, og skifer er lagt på store deler av taket. Vi har fått kjøpt brukt altaskifer av samme type som den gamle vi nå bytter ut. Dessverre ble ikke taket ferdig – litt heft og «oppatt-taking» måtte til før det ble helt som det skal være, og dermed strakk ikke tida helt til. Det store nye tilbygget på baksiden samt litt av storstua mangler fortsatt skifer, men undertaket er tett, så det er i og for seg ingen fare, bare vi får det på før høstfrosten setter inn. Det er ikke særlig lurt å gå på taket når det kan være isete…

Innimellom jobbingen har det selvfølgelig også vært masse landlig kos og idyll! Vi har vært så heldige å hatt mange trivelige sommergjester fra fjern og nær, og vi gleder oss fortsatt også til flere skal komme! I dag legger jeg ut mange bilder – du kan som vanlig velge om du vil klikke på dem for å se dem store:

Det tjærebres:

Og det legges skifertak:

 

- og "vips" - skifer og tjære nesten over alt!

– og «vips» – skifer og tjære nesten over alt!

 

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Oppussingsarbeid og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

9 svar til Sommerjobbferie

 1. Vilde sier:

  Så fint det blir! Dere har gjort en heftig jobb! Det blir sikkert utrolig herlig når dere kan slå hånda i borde og si dere helt ferdige 🙂 Godt jobba!

  • storeggen sier:

   Tusen takk, Vilde! Lurer bare på om det noen gang blir slik at vi kan anse oss ferdige 😉 Men vi tar en ting av gangen og gleder oss over alt som skjer, både på hus, fjøs og ikke minst, med dyra :-))

   • Vilde sier:

    Tenk på alt dere kan slå i bordet med å si at dere har gjort etter hvert da!
    Håper dere får masse glede med stedet fremover også 🙂

 2. Alf-Tore Kirkeli sier:

  Hei ! Er det Alta-skiferen de kjøpte fra Sunnfjord som blir montert her ?

 3. Alf-Tore Kirkeli sier:

  Vi kunne tenke oss å ha ein artikkel i medlemsbladet for Skilbrei ungdomssenter, der vi viste bilde av huset ditt, for å vise kvar skiferen vart av. Er det OK for deg ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s