Sæterbesøk

Yngstejenta fikk seg sommerjobb som geitebudeie på Tors sæter i Alvdalsfjella i år. Byjenta, uten den minste erfaring fra denslags arbeide, imponerte oss da hun håndterte 82 geiter alene, med mjølking morgen klokka 06 og kveld klokka 18. Vi dro på besøk for å se hvordan hun hadde det der oppe i fjellheimen, og våre to firbente koste seg skikkelig mellom geiter og hester på sætra. Gandhi ble igjen for å holde budeia med selskap, og han kom til god nytte da geitene rømte langt inn på fjellet og måtte letes opp og jages tilbake til sætra. Noen utfordringer ble det altså for budeia, men heldigvis kom bonden Tor og hjalp til med å finne igjen dyra. Etter en fjellvandring i mange timer gjennom lyng og kratt kom de tilbake til sætra med alle 82 geitene, men da var det langt over midnatt.

 

Dette innlegget ble publisert i Drift og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Sæterbesøk

  1. Laila Schau sier:

    Den tøffeste byfrøkna jeg har hørt om. Imponerende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s