Opera på setra

For mange østerdøler begynner fenomenet Opera di Setra å bli et kjent begrep. Ei helg om sommeren settes det opp opera på en scene langt inne i den østerdalske fjellheimen, nærmere bestemt i Svarthammerlia i Tynset kommune. Det var den kreative – og musikalske – bonden Arne Eggen, som fant på den sprø idéen å bygge om seterfjøset sitt til operascene. For tre år siden sto den ferdig, og hvert år siden har det vært spilt og sunget glade operatoner på setra. Ganske uvanlige toner i disse omgivelser. Vi var så heldige å få overvære årets forestilling i går. I nydelig sommervær (til å være på fjellet, altså), fikk vi oppleve profesjonelle sangere og en pianist fremføre Figaros bryllup, dog med noen lokale og tidsriktige tilpasninger. Noen amatører var det også plass til, og enkelte av disse gjorde en uvanlig god fremførelse av rollen sin, bl.a. bondens datter.
På seteroperaen får du, i tillegg til fantastisk utsikt og omgivelser, kjøpt både vårt og tørt, akkurat som ved andre operaer. Vi koste oss absolutt hele tiden, og ekstra gledelig er det å se at folk slutter opp om operaen på setra. For her var det fullt av folk!
For de som ikke fikk med seg en av årets tre forestillinger i helga, er det nå for sent. Jeg tror at det vil bli nye muligheter også de neste åra, for dette er noe som er kommet for å bli. Sett derfor av første julihelga 2015 og ta en operatur til Nord-Østerdal! Under kan du se bilder fra gårsdagens forestilling og omgivelsene rundt.

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv, Fjellregionen. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s