Mommos kokebok

En ung Sigrid sæterkulle   budeie)

En ung Sigrid sæterkulle (budeie)

Jeg har funnet en gammel oppskriftbok etter mormor Sigrid – mommo. Hun har sirlig notert en mengde oppskrifter etter tema, som «Desserter», «Supper og grøder» osv. Sidene er nummererte og bakerst har mommo laget et register. Her er orden og flid. Boka er nok veldig godt brukt, for den er riktig slitt med flekker og noen avrevne sider, og den faller nesten fra hverandre. For meg er den en skatt, med alle de gamle oppskriftene på mat laget fra bunnen.

Godt brukt

Godt brukt

Som med så mye annet har jeg i alle fall planene i orden, og angående kokeboka gjelder det naturligvis å prøve ut oppskrifter på både kjent og ukjent mat og kaker. Foreløpig har det blitt et par små enkle ting.

Side   står rabarbragrøten beskrevet

På side 21 står rabarbragrøtoppskriften, sammen med kompotter av rabarbra eller svisker

I går fikk jeg lyst til å bruke litt rabarbra igjen. Det sies jo at rabarbra helst skal brukes før sankthans, og nå er det allerede langt forbi sommersolsnu og høysommeren er godt i gang. Men rabarbraen sto så fin og rank, etter å ha blitt høstet tre ganger tidligere i sommer. Så, som tenkt, så gjort.

Dere som har fulgt med meg en stund, kjenner min forkjærlighet for denne villige veksten. Jeg har skrevet om den opptil flere ganger her på bloggen! Og resultatet denne gang? Bedre rabarbragrøt enn noensinne!  De kunne sine kokkekunster, de gamle husmødre. Mommo gikk på husmorskole i Alvdal, dengang beliggende på Storsteigen.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Året rundt og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s