En deilig dag!

 

DSC_0580

I dag har vi vært et sted vi aldri har vært før – i Rødalen. Det er en fjelldal like i nærheten av Savalen, den store fine innsjøen som er kjent for noen for raske skøyteløp, spahotell, julehus (nissen er til stede året rundt). Sist, men slett ikke minst, er Savalen kjent for de litteraturkyndige, for stedet der Hulda og Arne Garborg bodde i flere år. Bl.a. ble sønnen deres født mens de bodde der. Garborg har skrevet essaysamlingen «Kolbotnbrev» derfra. Plassen der de bodde heter nemlig Kolbotn. Et fantastisk idyllisk sted også i dag, men som de flyttet fra da sønnen skulle begynne på skolen.

Men vi var altså i Rødalen i dag. Vi var inviterte på hytta til Liv Torhild, og det var en nydelig dag å dra på fjelltur! 20 grader langt innpå fjellet, er ikke hverdagskost! Bildene taler vel også for seg. (Klikk på bildet for stort format)

 

På vei hjem, kjørte vi bortom Kolbotn og kikket på plassen der Hulda og Arne bodde noen lykkelige år. Utsikten ned Gardvikåsen mot Savalen er flott, med kjente og kjære Tronfjell i bakgrunnen.

Dette innlegget ble publisert i Fjellregionen og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til En deilig dag!

  1. Så utrolig herlig! Nydelig natur! 🙂

  2. Liv Torhild sier:

    Hei Marianne!
    Så utrolig flotte bilder! Du fotograferer veldig godt, men det har jeg jo allerede sett på andre bilder du har lagt ut. Takk for besøket i Rødalen! Det var veldig kjekt å få besøk av dere i mitt fjellparadis, og husk at dere har en stående invitasjon til å komme tilbake! Gleder meg til å se kyllingene. Til så lenge : nyt livet på Storeggen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s