Steg for steg

Huset vårt endres steg for steg. Nå er det virkelig moro å se hvordan det nærmest daglig forvandles til den drømmen vi en gang håpet å oppnå. Fortsatt gjenstår en god del, men forskjellen fra tidligere er at det som nå gjøres, peker mot resultatet i mye større grad enn tidligere – den gang vi bare ryddet, rev ned gammelt, grunnmur ble bygget og så videre. Det skal innrømmes at jeg av og til følte alt bare ble verre og lurte på om det noen sinne ville bli bra (og om huset kom til å overleve prosessen! jfr grunnmursarbeidet).  Jeg må skynde meg å legge til at vi nå venter på kjøkkeninnredning (lovet ferdig i november) og det store arbeidet med å gjøre i stand bad og vaskerom i det nye tilbygget er ikke påstartet – bygget er bare så vidt reist utvendig. Det føles likevel bare som småtteri sett i forhold til det arbeidet som er gjort. Her er noen bilder for å vise hvor prosessen er akkurat nå.

Tilbygget som skal romme to bad (ett i hver etasje, samt vaskerom, bygges i stavlaft.

Tilbygget som skal romme to bad (ett i hver etasje), samt vaskerom, bygges i stavlaft.

Dører er malt, trappa har blitt grunnet, men mangler den riktige fargen ennå, mens veggene i trappegangen har fått farge (men manger ett strøk til. Gulvet er også på plass, men skal males, det også. Foreløpig er det dekket av papp.

Dører er malt, trappa har blitt grunnet (minus trinnene), men mangler den riktige fargen ennå, mens veggene i trappegangen har fått farge (men mangler ett siste strøk ). Gulvet er også på plass, men skal males, det også. Foreløpig er det dekket av papp.

Kjøkkenet mangler bare innredningen og lister. Det samme gjelder rommet innenfor, som vi kaller pikerommet (men som blir et baksterom/grovkjøkken)

Kjøkkenet mangler bare innredningen og lister. Det samme gjelder rommet innenfor, som vi kaller «pikerommet» (men som blir et baksterom/grovkjøkken) Innredningen kommer mot veggen til venstre på bildet, og et skap i hjørnet til høyre, derav grunnen til at det ikke er malt der.

Her skal det settes inn to dører - til venstre inn til soverom, og til høyre skal vinduet byttes med en dør - ut til det nye vaskerommet og badet. Tømmerveggene er slipt, og gir et rått inntrykk som vi liker.

Her  blir det stue og det skal settes inn to dører – til høyre inn til soverom, og til venstre skal vinduet byttes med en dør – ut til det nye vaskerommet og badet. Tømmerveggene er slipt, og gir et rått inntrykk som vi liker. Gulvet skal males også her.

Det er litt nytt østerdalspanel på dette rommet. Her var det en tidligere brannskade som måtte skjules. I tillegg måtte ytterveggen isoleres og paneles.

Det er litt nytt østerdalspanel i den samme stua. Her var det en tidligere brannskade som måtte skjules. I tillegg måtte ytterveggen isoleres og paneles. Døra er foreløpig bare grunnet og panelet har fortsatt sparkelmerker før siste malingsstrøkene.

Soverommet har fått et historisk tapet på skråveggen. Det ser kanskje litt rart ut nå, før det blir listet rundt.

Soverommet har fått et historisk tapet, «Kragerø», på skråveggen. Det ser kanskje litt rart ut nå, før det blir listet rundt. I tillegg mangler gulvlister og lister rundt vinduet.

Den eldgamle ytterdøra har kommet på sin opprinnelig plass. Den trengs en grundig oppgradering med pussing og maling, og vil bli en mellomdør ut til vindfanget, der det vil komme en ny, isolert dør ut til kulda.

Den eldgamle ytterdøra har kommet på sin opprinnelig plass. Den trenger en grundig oppgradering med pussing og maling, og vil bli en mellomdør ut til vindfanget, der det vil komme en ny, isolert dør ut til kulda. Rundt døra er det panelt med gamle panelrester som er tatt ned fra andre vegger og foreløpig ikke malt.

Vil også legge til at til det meste malingsarbeidet i første etasje er brukt linoljemaling. Unntaket er gulvene. Jeg er litt bekymret for øyeblikket, da utsalget på Os, ved siste innkjøpstur dit kunne opplyse at linoljemalingen «min» skal gå ut av produksjon. Jeg har likt veldig godt å bruke linoljemaling, da denne har mange fordelaktige kvaliteter som ikke finnes i moderne plastmaling og er uten løsemidler, så jeg håper inderlig den fortsatt blir å få tak i.

Som dere ser har vi fortsatt ikke fritidsproblemer her hos oss, men vi håper flere enn oss ser fremgangen. Vi håper at årets julefeiring kan foregå i «nytt» våningshus!

Dette innlegget ble publisert i Oppussingsarbeid og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Steg for steg

 1. Mads sier:

  Imponerende! Slike prosjekt er det godt man er moden for å ta tak i – husk det! Er spent på verandaen og løsningen der. I Valdres er det – var det? – mange hus a la deres; tømmerhus med utstaffert veranda i sveitserstil. Jeg har alltid vært fascinert av den kombinasjonen, som en brudekrone på et norsk troll. Alt for mange hus er tatt drøvelen av – forståelig nok – med kontinuerlig fornying, så det er flott å se at dere har bevissthet om kvaliteter og venerasjon for historien. Høsthilsen fra sørvest ved Mads

  • storeggen sier:

   Hehe, likte det der med modenhet, Mads 😉 Noen ganger lurer jeg jo på om vi er splitter pine sprø – å starte et slikt prosjekt i vår alder. Og en veldig morsom metafor det med brudekronen på trollet! Det passer så bra!

 2. Ida sier:

  Utrolig flinke dere er!! Det blir jo så flott, og jeg kjenner jeg gleder meg til hver oppdatering om Storeggen! 🙂 Sånn som dere står på skulle det ikke forundre meg om dere er inne til jul!

  • storeggen sier:

   Holder nesten pusten (midt i jobbinga 😉 ), krysser fingre og håper på jul i våningshuset. Men nå er det flere andre det også står på – snekkerne (som kommer og går litt…), elektriker og rørlegger. Takk igjen for rosende ord!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s