Sveitserstil

 

Vår kreative snekker Svein Olav grubler fælt om dagen. Han skal, så langt det lar seg gjøre, kopiere det originale inngangspartiet i sveitserstil. Han har laget en tegning som er godkjent av myndighetene, så alt det formelle er i orden. Men hvordan skal detaljene være? Det er ikke så lett å se på disse gamle bildene. Det var kanskje heller ikke så alminnelig med sveitserstil til et tømmerhus. De husene jeg har sett i sveitserstil tror jeg i all hovedsak har vært panelte hus. Det kan f.eks. ses på gamletrehus.no. Vårt gråe og råe gamle tømmerhus blir jo ganske grovt i forhold til de elegante blondekantete husene vi ser der! IMG

Forøvrig har vi valgt å lukke den innerste delen av verandaen, slik at vi får et vindfang, eller liten gang, i stedet for at man kommer direkte inn i den store trappegangen. Vi tror det vil være best med tanke på både snø og kulde – som det jo er en del av her på våre trakter. Men utformingen av inngangspartiet skal likevel helst bli så likt det gamle som mulig. Så nå venter vi i spenning på Svein Olavs løsning på utfordringen!
IMG_0002

 

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Fra gammelt av, Oppussingsarbeid og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s