Smykketrapp

Vi har malt trappa opp til andre etasje. Den hadde fra før mange forskjellige farger, og vi vurderte frem og tilbake hvilke kombinasjoner vi skulle velge. Det var viktig å ikke trekke inn for mange fargekombinasjoner i rommet, som fra før har fått grå-rosa vegger, grått gulv og tak med grå bjelker med kremhvit bunn.Dørene er i en kalkfarget hovedfarge med kremhvite kontraster. Her er prosessen:

Først vask

Først vask

Trappa hadde mange farger

Trappa hadde mange farger

Grunningen er i gang

Grunningen er i gang

Trinn for trinn maler vi oss nedover

Trinn for trinn maler vi oss nedover

-og sånn ble det. Trinnene både på oversiden og undersiden er blitt grå, som gulvet. Samme farge har håndløperen fått, mens alt resten har fått den kremhvite fargen som vi finner igjen på dørene (og som skal bli bunnfargen i taket.

-og sånn ble det. Trinnene både på oversiden og undersiden er blitt grå, som gulvet. Samme farge har håndløperen fått, mens alt resten har fått den kremhvite fargen som vi finner igjen på dørene (og som skal bli bunnfargen i taket). Ser du nøye på bildet, ser du at det fortsatt trengs ytterligere ett eller to malingsstrøk på trappa.

Vi syns trappa ble som et smykke i rommet! Stolpen nederst og rekkverket har fine detaljer og trappen slynger seg elegant oppover i en bue. Den er god å gå i og det er godt å la hånda gli nedover (eller oppover) håndløperen. Fantastisk håndtverk, som heldigvis er bevart. Dog har trappa en god del merker og sår etter tidens tann. Det meste av dette har vi latt være som det er, uten særlig sparkling og pussing. Vi har, som til det meste annet i første etasje brukt linoljemaling, unntatt til selve trinnene. Der, som til gulvet forøvrig, har vi brukt trestjerners gulvmaling. Dette mest av helt praktiske årsaker, hovedsaklig på grunn av tørketid. Den kremhvite fargen er standardfargen Hvit i tradisjonsfargekartet til Herregård linoljemaling. Disse fargene er utviklet i nært samarbeid med Riksantikvaren, og skulle således være tidsriktige for vårt gamle våningshus.

Dette innlegget ble publisert i Før og etter, Oppussingsarbeid og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Smykketrapp

 1. Ida sier:

  Så nydelig trappen har blitt! Og dere har virkelig valgt vakre fargekombinasjoner. Flott!!!

 2. Birte Hatlehol sier:

  Her er det gjennomtenkt stil!

 3. Gårdsjenta sier:

  For en nydelig trapp! er enig i at den er et smykke ja, ble veldig flott! kjenenr igjen det du skriver om pirkearbeid og maling, guri land så lei jeg er maling egentlig.. men går stadig på nye rom med friskt mot :9 la meg til som følger av bloggen din, blir moro å følge med dere videre 🙂

  • storeggen sier:

   Hei, tusen takk for kommentar 🙂 Artig at du liker bloggen min og vil følge den. Jeg kikker også innom din, og finner inspirasjon og ideer der. God helg 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s