Guttaperkamasker og andre råd for damer

Det kan være mye interessant å finne blant de gamle tingene til mormor Sigrid og mor Anne Marit. Noe av det som har vært av det mer artige slaget, er gamle ukeblader og bøker. Damernes Haandbok fikk mormor som presang på sin 20-årsdag, passende for en ung kvinne i 1919! Blandt de mer vanlige rådene innen matlaging og generell husholdning på den tida, har boka også viet flere sider til egenpleie, både trimøvelser og ansiktsbehandling står beskrevet og illustrert. Guttaperkamasker mot poser under øynene, for slapp hake eller kinn, skal være effektivt! Til orientering, så er guttaperka et gummiliknende stoff som utvinnes fra guttaperkatreet som vokser i Kina og Russland. Stoffet brukes bl.a. til rotfylling av tenner(!) Det er også vel kjent innen kinesisk urtemedisin og skal bl.a. fremme flyten av vitalenergi (Qi) og blod! Har man trua, kan det vel hende det virker mot utflytende hake og kinn, også!

Dette innlegget ble publisert i Fra gammelt av og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s