Flomtoppen nådd her i norddalen

I dag våknet vi opp til dramatiske nyheter fra områder litt lenger sør i dalføret vårt og enda verre i Gudbrandsdalen, og etter hvert også lenger vest. Det har gått mange ras, et hus vi så på nyhetene var nærmest spiddet og gjennomboret av tømmerstokker! Utrolig at ingen liv gikk tapt der.

Vann er farlig! Det kan gjøre ufattelig stor skade, det ser vi gang på gang. Her hos oss er det fortsatt en relativt rolig og lite skadelig flom, men jeg har kollegaer som ikke kom seg på jobb i dag, og noen er ganske isolerte i husene sine. Vårt største lille problem, er at veiene mellom Oslo og Tynset er ufremkommelig, og at togene heller ikke går. For våre unge gjester som skal reise tilbake til Tyskland om få dager, kan det by på problemer å komme seg til Gardermoen, og de som skal komme oppover fra Oslo må i beste fall belage seg på å kjøre lange omveier. Jeg har sjekket våningshuset, der grunnmuren er delvis fjernet, men for meg ser det heldigvis ut som om det ikke er noen fare for huset.

Vi kan selv se, at flomtoppen er nådd her. Vannet har begynt å synke igjen, men lenger sør venter man at det stiger mer. Flom er skummelt, men dessverre ikke spesielt lenger. Tankevekkende er denne artikkelen – refleksjoner og fakta rundt klimaendringene…

Dette innlegget ble publisert i Året rundt. Bokmerk permalenken.

1 svar til Flomtoppen nådd her i norddalen

  1. Nå kommer vannet i store strømmer her nede hos oss,og når jeg tenker på alle viker som først må fylles før det kommer hit,så er det jaggu mye vann!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s