En milepæl på Storeggen

Vi bygger fjøs. Eller, vi bygger ikke selv, altså. Til det har vi god hjelp av mange. For en gangs skyld lar vi andre gjøre så godt som hele jobben for oss, se under. For ganske nøyaktig ni år siden var vi for første gang på Storeggen. Gjennom disse årene som har gått, har det vært mange små og store milepæler. (En milepæl er i dagligspråket nå en «planlagt registrerbar hendelse knyttet til en definert ferdigstillelse eller et oppnådd resultat i et prosjekt». I så måte passer det fint å kalle fjøsbyggingen en milepæl, selv om det ikke på langt nær er ferdig ennå.)

Vi mennesker har i lengre tid nå levd godt i det rehabiliterte våningshuset som har blitt et hjem vi trives svært godt i. Nå er det kyr, kalver og okser sin tur. De har levd en mer kummerlig tilværelse i gammelt fjøs, leid fjøs og rundbuehaller. Men vi mennesker ser frem til å slippe det særdeles tungvinte stellet som har vært nødvendig for å holde forholdene for dyra tilfredsstillende. Dersom alt går etter planen, skal dyra være i flunkende nytt hus før jul. En ny etappe står for tur, med det nye, flotte fjøset blir Storeggen en komplett gård igjen. Vi gleder oss!

Fjøset vårt blir hovedsakelig bygget i heltre. Det brukes også stort sett lokale leverandører. Hovedansvarlig for hele prosjektet er konsulentfirmaet Rådhuset Vingelen ved Olav Urset Østigård. Brødrene Harsjøen Entreprenørfirma har stått for grunnarbeidene, Tynset Varme og Sanitær har ansvar for rør, Materialbanken Vingelen/Alvdal Skurlag har laget veggmodulene i slipplaft. HK bygg setter det hele sammen, de har også engasjert flere lokale håndverkere til å hjelpe seg. Også Langøien Transport i Os har vært delaktig med en stor kran for å heise større elementer på plass. Det elektriske arbeidet skal MK Elektro stå for. Utenfor Fjellregionen har Steinar Myhre AS i Skogn hatt ansvar for betongarbeidene, mens BB Agro fra Varteig (med lokal representant Per Nesmoen) skal stå for fjøsinnredningen.

Dette innlegget ble publisert i Drift, Dyra på gården, Før og etter og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s