Tidligpåskeblogginnlegg

Hønsene representerer levende påskepynt

Du kan lage et tidligpåskeblogginnlegg, sa bonden. Så her kommer det, på palmesøndag, påsken 2020. Dette rare, skumle og annerledes året vi er i nå. På våre trakter skulle det vært fullt opp av påsketurister nå. Hyttefolk, studenter, venner og familie som besøker slekt, slik det har pleid å være i uminnelige tider. Nå kommer ingen. Da jeg var barn, dro vi på besøk til besteforeldre her, og senere til hytta som mine foreldre fikk bygget da jeg var i tenåra. I voksenlivet har tradisjonen fortsatt, ved å dra til familiehytta, og senere, når vi ble flere familier å dele på godene, også det vesle huset etter min mormor. I tillegg til samvær med familie, var påskeferie skiturer, påskeskirenn, appelsiner, Kvikklunsj, yatzy og kortspill.

Nå bor vi altså her, midt i påskeparadiset – heldige som vi er. Vi har god plass rundt oss, og trenger ikke anstrenge oss særlig mye for å holde de anbefalte to meterene mellom oss og andre. Likevel er det noe som føles feil. Gjesterommene står tomme, sengene er uoppredde og trenger ikke klargjøres til påskegjester, slik de pleier. De voksne barna og deres kjærester, holder seg der de bor, og vi vet ikke når vi kan få treffe dem igjen. En smule økt bekymring kan vi også kjenne på, da de bor i områder der smitten er ganske omfattende og høyest i landet vårt. Vi holder kontakten med dem både på telefon og ikke minst andre sosiale medier. Tradisjonen tro tar vi en påskequiz, selv om vi sitter i hver vår stue, med opp til fem-sekshundre kilometer mellom oss. Jeg har også investert i et fyldig kryssordblad, og har flere uleste bøker, så det skal ikke bli vanskelig å få tida til å gå.

Før påskeferien startet, var jeg stort sett også her – med hjemmekontor. Hektiske og annerledes dager, med jobbing fra kjøkkenbordet på Storeggen. Nå har jeg fått ferie og dagene går sin vante gang her på gården. Det betyr selvfølgelig fjøsstell morgen og ettermiddag, både for kyr og geiter. Som avveksling holder vi på litt i kaffekvernhuset. Maling ble innkjøpt før påske, sånn at vi ikke skulle risikere å gå tomme, og materialer har vi også liggende klare.

Foreløpig har vi dermed ikke vært på skitur, men det er jo mye igjen av påsken – ja, den har vel strengt tatt ikke startet riktig ennå. Selv har jeg nå fri til over påske, mens bonden jobber både her og «der», altså på den andre jobben sin. Litt fritid blir det nok likevel, også for han.

Vi sender våre beste ønsker om god påske til nære og fjerne blogglesere. Ta godt vare på dere selv og ta hensyn til smittevernanbefalinger.

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Fjellregionen, Oppussingsarbeid og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s