Desember og jul hos oss

Storeggen hilser gledelig jul til våre lesere med en liten bildekavalkade fra de siste par ukene. Nå ligger julefreden over oss og gården, vi lader opp til gården igjen fylles av nyttårsgjester.

DSC_0634

Tynsetbyen og Klettfjellene ligger som et julekort i desemberdagen

—————————————————————————————————————————————–

Førjulsdagene er travle for de fleste, så også hos oss. Vi forsøker å lage noe tradisjonsmat/-kaker og eksperimenterer litt med nye ting også, samtidig som dyra skal ha det vanlige stellet. Også den nye kalven, Vinter, må beundres.

 

————————————————————————————————————————————-

Førjulsbesøk er trivelig, og vi hjelper også til med lyssetting ved datterens hus, oldemorhuset, dvs. huset etter min mormor, der jeg også har bodd. Nå er huset rehabilitert og bygget på, og er blitt et koselig og velfungerende hus for eldstedatter.

 

—————————————————————————————————————————————–

Her er fortsatt byggevirksomhet på gården, noe mange har lagt merke til. Siste tilskudd er dette langhuset som er plassert ovenfor garasje-/verkstedbygget. Hva det skal bli der, er foreløpig noe uvisst. Vi har noen planer og drømmer, og følger du med på bloggen, får du kanskje vite det etter hvert. Ellers er nissene kommet seg opp på champagneverandaen der de har full oversikt over det som skjer på tunet. Bjørk og Gudleik er også hjertelig tilstede der alt foregår disse dagene.

 

—————————————————————————————————————————————–

Bittelille julaften, altså 22. desember, var det tid for å finne årets juletre. Vanligvis er det husets døtre som har hatt den jobben, men i år ble det oss «sjølfolket» som måtte ordne treet. Det begynner å bli vanskelig å finne et egnet tre i skillet mellom de to jordene der vi har funnet alle juletrærne tidligere år. De fleste har nå blitt alt for store til dette bruket. Dessuten er de litt rare og usymmetriske i veksten. Vi fant et til slutt. Alt for høyt, det også, men en stor del av stammen nederst ble kappet, og dermed fikk det plass oppunder det høye taket i storstua. Et villtre, er det, tett og viltvokset, men deilig granduftende. Med lys og pynt på ser det ikke så verst ut, heller. Lurer på hvem som bor innimellom grenene der, forresten. Det skal visst være gode vilkår for mange slags kryp i slike trær.

 

Denne bildekrusellen krever javaskript.

—————————————————————————————————————————————–

Tradisjonen tro innledet vi julaften med å overvære vakker konsert i nydelige lille Vingelen kirke. Det setter oss alltid i den rette stemningen før ribba serveres og alt det andre skal skje, som det alltid gjør denne kvelden.

 

—————————————————————————————————————————————–

DSC_0654

Midtvinters overveldes vi av stemningsfulle inntrykk. Selv om vi ikke alltid har store mengder snø, bor vi i et snøsikkert område.

Fortsatt god romjul til alle!

Dette innlegget ble publisert i Året rundt, Bygdeliv, Dyra på gården, Fjellregionen og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Desember og jul hos oss

  1. Laila S sier:

    Der skulle vi ha vøri..🎼🎸Ser ut som en fantastisk hyggelig førjulstid som gir god julestemning. Ønsker der en fin romjul og et riktig godt nytt år

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s