Det skal være folk på gården

Vi har hele tida hatt et ønske om å ha folk på gården. Gjerne mange folk. Derfor er det svært hyggelig når noen enten bare stikker innom fordi de tilfeldigvis er på reise forbi, eller de kommer med Storeggen som mål for turen for å besøke oss og oppleve gårdslivet en kortere eller lengre stund. De få åra vi har bodd her, har vi hatt gjester fra fjern og nær, fra mange forskjellige land, og selvfølgelig fra ulike plasser i vårt eget land. To ganger har vi hatt ungdommer boende her over noen måneder. I andre enden av aldersskalaen har det vært spreke pensjonister her flere ganger, både fra Østfold og fra Danmark! Det har vært trivelig selskap og de har alle bidratt på ulikt vis og lært seg både forskjellig gårdsarbeid og tradisjonelle oppgaver.

Sist helg hadde vi for første gang gjester fra vårt nordiske naboland, Finland. Det var veldig koselig, og sammen med husets sønn og kjæresten som også var på besøk i anledning vinterferien, ble det noen livlige dager.  Det var riktig morsomt for de to yngste gjestene at det var valp i huset. De var selv vant med hund, og både Bjørk og Birka fikk virkelig  noen utfordringer sammen med niåringen og elleveåringen fra Finland.

Nå var det finfin vintertemperatur i helgen, uten alt for mange blå grader, og det fungerte derfor bra for gjestene fra Finland å overnatte i sommerstua. Selv om hovedhuset er stort, kan det lett bli litt tett hvis alle  skal bo sammen der.  Nå holder det på å reise seg enda et hus på gården, et såkalt kaffekvernhus. Vi gleder oss til at det en gang i framtida blir ferdig, og vi får et virkelig gjestehus. Da kan vi ønske velkommen også ukjente folk som ønsker overnatting for kortere eller lengre tid på Storeggen!

Dette innlegget ble publisert i Bygdeliv og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s